Hi, what are you looking for?

Σωματεία

Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου “Ο Ξένιος Ζευς” 4ο Κορινθιακό Γαστρονομικό Φεστιβάλ

Από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, το Λουτράκι μετατρέπεται σε επίκεντρο γεύσεων, αρωμάτων και δημιουργικής μαγειρικής, με τη συμμετοχή κορυφαίων σεφ, τοπικών παραγωγών, επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχείων. Ένα τριήμερο που ενώνει παράδοση, καινοτομία και τουρισμό, αναδεικνύοντας τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και τον σύγχρονο γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής.

O Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» κ. Κόντης μιλά στη Χαρά Βαραβέρη στο loutrakiblog.gr για το event (ΠΗΓΗ https://www.loutrakiblog.gr/2025/05/07/to-gastronomiko-festival-einai-pleon-thesmo-sto-loutraki/ )

  • Το γαστρονομικό φεστιβάλ του Λουτρακίου έχει πλέον καταξιωθεί ως θεσμός. Τι νέο να περιμένουμε φέτος;

           Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (L.T.O.)και o Σύλλογος Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας, διοργανώνουν  για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτότυπο Κορινθιακό Γαστρονομικό Φεστιβάλ, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Την οργάνωση και την υλοποίηση έχει αναλάβει η εταιρεία Respond on Demand. Το Taste of Loutraki θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 30 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2025, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχείων, οι οποίοι θα προσφέρουν στους επισκέπτες και στο τοπικό κοινό μοναδικά μενού βασισμένα στα τοπικά προϊόντα της Κορινθίας. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας του Λουτρακίου και η προσέλκυση επισκεπτών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και προβολή προς αυτή την κατεύθυνση.

Για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποιώντας τον διάπλου του Ισθμού της Κορίνθου, κορυφαίοι σεφ θα δημιουργήσουν εν πλω ιδιαίτερες συνταγές με προϊόντα της Κορινθιακής γης  αλλά και cocktail ειδικά φτιαγμένα για το Φεστιβάλ από τους mixologists της περιοχής μας . Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες τους απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα του Κορινθιακού κόλπου, με φόντο το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Επίσης, μια μοναδική εμπειρία που σχεδιάζουμε είναι η παρουσίαση κορινθιακού brunch στη φυσικής ομορφιάς Λίμνη Βουλιαγμένη

  • Ποιοι θα συμμετάσχουν και ποια είναι τα βασικά σημεία του προγράμματος;

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, θα προσκληθούν εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι τουρισμού, food bloggers και στελέχη ελληνικών τουριστικών γραφείων, για να συμμετάσχουν σε ταξίδι εξοικείωσης. Σκοπός τους είναι να βιώσουν, να καταγράψουν και να προβάλουν τις μοναδικές γαστρονομικές εκδηλώσεις που έχουμε σχεδιάσει σε συνεργασία με την εταιρεία τουριστικού marketing Respond On Demand.

  Στο φετινό φεστιβάλ θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση κρασιών από την περιοχή της Νεμέας, ενσωματώνοντάς τα στη μαγειρική μας για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, που αναδεικνύει την ποιότητα των τοπικών προϊόντων.

Ακόμα θα φέρουμε στο τραπέζι των προσκεκλημένων μας τα πιο φρέσκα προϊόντα, κατευθείαν από τους τοπικούς παραγωγούς, προσφέροντας μια αυθεντική και γεμάτη γεύσεις εμπειρία που αναδεικνύει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής.

  • Τι στόχους έχετε θέσει ως σύλλογος μέσα από αυτή τη διοργάνωση;

 Ως πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς», οι στόχοι μας μέσω της διοργάνωσης του Γαστρονομικού Φεστιβάλ «Taste of Loutraki» περιλαμβάνουν:​

  1. Ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας: Επιθυμούμε να προβάλουμε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της περιοχής, παρουσιάζοντας τα μοναδικά προϊόντα και τις συνταγές μας στους επισκέπτες.
  2. Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας: Μέσω της προσέλκυσης τουριστών και της αύξησης της ζήτησης για τα προϊόντα μας, στοχεύουμε στην οικονομική ανάπτυξη των μελών μας και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.​
  3. Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών: Η διοργάνωση του φεστιβάλ προσφέρει μια πλατφόρμα για συνεργασία, ανταλλαγή ιδεών και βελτίωση των υπηρεσιών μας, προάγοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των επιχειρήσεων εστίασης.​
  4. Προβολή του Λουτρακίου ως γαστρονομικού προορισμού: Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε το Λουτράκι ως έναν κορυφαίο προορισμό για γαστρονομικές εμπειρίες, προσελκύοντας τόσο Έλληνες όσο και ξένους επισκέπτες.​

Μέσω αυτών των στόχων, επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες μας.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη στο https://www.loutrakiblog.gr/2025/05/07/to-gastronomiko-festival-einai-pleon-thesmo-sto-loutraki/

Written By

Advertisement

Trending

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!

Εμπορικοί Σύλλογοι

Ο Εμπορικός Σύλλογος ευχαριστεί τους εκατοντάδες επισκέπτες και τους φορείς που στήριξαν τη μεγάλη γιορτή της τοπικής αγοράς, η οποία έδωσε νέα πνοή στην...

Editorial

Η προωθούμενη εδώ και χρόνια από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων, με εμβληματικά εργαλεία όπως το myDATA και την υποχρεωτική...

Επιμελητήρια

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας απέστειλε επιστολή προς την ΑΑΔΕ με “Αίτημα ΑΜΕΣΗΣ ομαλής επαναλειτουργίας & αναβάθμισης Τελωνείου Μαυροματίου”. Αναφέρει συγκεκριμένα: Αξιότιμε κε Διοικητά  Σας ενημερώνουμε...

Επιμελητήρια

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) υλοποίησε τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής Δημοτικών Σχολείων...