Το Επιμελητήριο Ηλείας ανακοινώνει τη διάθεση ενός πρακτικού οδηγού για την πρόληψη των επιμολύνσεων από ορυκτέλαια στο ελαιόλαδο, ως συνέχεια του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε στην πρόσφατη ημερίδα της 22ας Σεπτεμβρίου. Ο οδηγός εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και τα όμορα Επιμελητήρια. Ο στόχος είναι η θωράκιση της φήμης του προϊόντος και η ενίσχυση της θέσης των επιχειρήσεων της Ηλείας στις αγορές, μέσω της υιοθέτησης ορθών πρακτικών σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης, υπογραμμίζει ότι η ποιότητα του ελαιολάδου είναι η ταυτότητα και το διαβατήριο της περιοχής για τις διεθνείς αγορές.
Αναφέρει η ανακοίνωση:
Η ποιότητα του ελαιολάδου μας είναι η ταυτότητά μας και το διαβατήριό μας για τις αγορές. Καθώς οι απαιτήσεις των καταναλωτών αυξάνονται, οφείλουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά.
Μετά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην ημερίδα της 22ας Σεπτεμβρίου για τις επιμολύνσεις από ορυκτέλαια, προχωράμε στην επόμενη πρακτική δράση.
Ο συνημμένος οδηγός για την πρόληψη του φαινομένου, ο οποίος εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και τα όμορα Επιμελητήρια, περιέχει κατευθυντήριες γραμμές και ορθές πρακτικές για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η υιοθέτησή τους θα θωρακίσει την εξαιρετική φήμη του προϊόντος μας και θα ενισχύσει τη θέση των επιχειρήσεών σας.
Συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό σας, με κοινό στόχο την καθιέρωση μιας ισχυρής θέσης για την Ηλεία στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Λεβέντης
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας
































